Reglab

Välkommen till Reglabs temporära webbplats. Här finns aktuell information i väntan på att vi kan lansera en ny plats där allt Reglab-material finns.

Vad ÄR ett regionalt resultat?

I lärprojektet Regionala resultat ska Tillväxtverket och regionerna fördjupa dialogen om hur uppföljning, utvärdering och resultat kan utvecklas. Vid den första träffen i juni var temat: Vad ÄR ett regionalt resultat? Som väntat fanns det en rad svar på frågan. Resultat kan användas till olika saker och det uppföljningssystem som Tillväxtverket ska utveckla för projektverksamheten inom anslag 1:1 bör hanteras med försiktighet, menade deltagarna. Andra reflektioner var att mål och indikatorer i RUS kan ifrågasättas och diskuteras, mål som ”fler företag” och ”antal anställda” kan till exempel vara problematiska som indikatorer på ökad konkurrenskraft.

Skriven av admin g 2017-08-18 08:32

Om författaren admin g

0 kommentater

Trender och scenarier när Region 2050 rivstartade

Sorlet steg när globala megatrender och regionala framtidsbilder svepte över lokalen och blev nästan verklighet, steg för steg med handfast ledning från Demos och Reglab. Koncentration, engagemang och skratt – framsynsgruppens första workshop lämnade ingen oberörd. Hologramterrorism bröt ut i Örebro, parkeringsplatser blev dansbanor, regioner gjorde investeringar i lycka och 12-timmarsveckan återinfördes. Nästan 90 regionala utvecklare från hela landet lärde sig metoder för framsyn att ta med sig hem till kollegerna. Läs mer – övningar, presentationer och filmer från dagen.

Skriven av admin g 2017-05-29 16:59

Om författaren admin g

0 kommentater

På gång under 2017

Här kan du se hela listan med aktiviteter som just nu är planerade för 2017. Framsynsprocessen blir det stora engagemanget för Reglab och förutom det har en rad nätverk aktiviteter på gång: analytiker, utvärdering, smart specialisering, ung region m fl. Utvecklingsprojektet om matchningsindikatorerna gör fördjupad analys och lärprojektet om integration jobbar vidare med regionernas roll för integration.

Skriven av admin g 2017-02-21 09:29

Om författaren admin g

0 kommentater